מזל טוב! הבאתם גור חדש הביתה, ואתם בטח שואלים את עצמכם מה עושים עכשיו, כאשר סימני פאניקה קלים מתחילים לצוץ אצלכם (או אצל בן/בת הזוג ואצל חלק מכם כנראה אצל אמא…).
כל המידע שיפורט מייד נועד להקל עליכם את חוסר הוודאות לגבי התקופה הקרובה, מידע נוסף ניתן לקבל במרפאה הוטרינרית כמובן.
כל המידע רשום במין זכר אבל מיועד כמובן לשני המינים (פרט לדברים הספציפיים שיוזכרו בנפרד).
אז מה הוא אוכל:
תלוי כמובן בגיל הגור, גור צעיר במיוחד צריך לאכול תחליף חלב לגורים, ניתן לקנות כזה במרפאה או בחנויות לחיות ויש להאכיל אותו בבקבוק מיוחד (כמו בקבוק של בובות…)
כאשר הגור מעט יותר מבוגר, בסביבות גיל 4-5 שבועות ניתן להעביר באופן הדרגתי למזון לגורי כלבים, אותו ניתן להשיג במרפאה. בימנו עם שלל הטכנולוגיות מייצרים מזון לגורים ע"פ הגודל הצפוי שלהם ולכן גור של כלב מגזע גדול יאכל מזון לגורים מגזע גדול וכו'.
מזון לגורים יש לתת עד גיל שנה בממוצע, תלוי בגזע הכלב.
איזה אוכל לקנות? ישנם כיום 3 קבוצות מזונות:
- סופר פרימיום – נחשבים הטובים ביותר וכמובן היקרים ביותר, מכילים מזון בעל נאכלות גבוהה (איכותי) ונחשבים ככאלה שמייצרים פחות שארתיות (צואה) ולכן המומלצים ביותר.
- פרימיום – נחשבים רמה אחת נמוכה יותר, אבל בהחלט מספיקים לרוב הכלבים וכמובן מעט זולים יותר. רמת השארתיות שלהם מעט יותר גבוהה – מה שיאלץ אתכם לאסוף מעט יותר…
- מזונות זולים – בקטגוריה זו נכנסים רוב המזונות שתראו בסופר, מזונות זולים שקיימים בחנויות חיות, כלבים יכולים לאכול את המזונות האלה, אולם יש להם מרכיבים זולים יותר ולכן כמובן פחות איכותיים ובעלי שארתיות רבה.
המלצתנו בתחום המזון היא 2 הסוגים הראשונים (את רובם ניתן גם להזמין דרך המרפאה).
טיפולים מונעים:
ראשית נסביר שמטרתנו היא למנוע מחלות שכן זה קל, בטוח וזול יותר גם לכם וגם לנו. טיפול במחלות לאחר שכבר הופיעו מסובך, מסוכן וכמובן גם יקר!
במסגרת הטיפולים המונעים אנו כוללים את החיסונים, הטיפול בטפילים חיצוניים ופנימיים וכיום אנו מתייחסים גם לעיקור וסירוס כטיפולים מונעים ונסביר ונפרט בהמשך.